Rigoletto


Na een werkdag op de set van KlasseTV was het tijd voor ontspanning. Traktaat deze avond : Rigoletto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste meesterwerk van Guiseppe Verdi ging in premiere in 1851. Vandaag werd het opnieuw tot leven gebracht door Regisseur Robert Carsen die na zijn Mitridate van 2007 opnieuw bij de Munt was uitgenodigd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De eerste aria begon een beetje teleurstellend. De hertog van Mantua ontbrak een beetje panache om boven het orkest van dirigent Carlo Rizzi uit te komen, zijn zang was wel zeer zuiver. Rigoletto daarentegen was een auditief lekkernijtje van begin tot einde, en wat een einde!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan vliegend vrouwenschoon geen tekort. Gilda's liefdeslied bracht haar letterlijk in wolken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was ondertussen 4 jaar geleden dat ik live naar een opera was gaan kijken, maar eigenlijk zou ik dit véél vaker moeten doen. Het is voor mij, samen met film, de hoogste vorm van kunst en entertainment.

Oh ! En mijn excuses voor de mediocre kwaliteit van de foto's. Ik heb er maar een 10-tal genomen opdat ik de mensen niet te veel zou storen !

Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+