Don Giovanni

Deze website is niet aan opera toegewijd maar toeval wil dat twee opeenvolgende posts het onderwerp aansnijden. Mijn vriend Philippe had nog een kaartje over en ik mocht mee naar Don Giovanni, dit maal in het operagebouw van Gent !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We zaten redelijk hoog en ik had niet de juiste lens mee om interessante foto's van het podium te nemen. Deze keer zijn het vooral overzichten van de actie en naar mijn mening minder boeiende foto's.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Guy Joosten, de regisseur, had het tempo van de opera goed opgedreven. Ook de muziek was aangenaam sneller dan we gewoon zijn. Vormgeving was meta, Don Giovanni en de andere hoofdspelers waren zgn. operavedettes en gingen gekleed in overdadige (barok?) kledij. Zelfs de technici mochten meespelen, maar dat is een truukje dat mr. Joosten wel vaker toepast en dat het publiek zelfs verwacht ondertussen. Het spel was gesitueerd in het zijsteegje naast een theater dat zéér mooi nagebouwd was en goed belicht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Don Giovanni, a cenar teco. M'invitasti e son venuto !OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De toon van de opera was luchtig met veel visuele grapjes en vliegende acteurs. Tijdens het bal lichtten de zijbalkons op en zat een gedeelte van het orkest daar te spelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De zangers waren niet slecht maar ontbraken aan panache om het publiek voor zich te winnen. Vele noten werden over boord gegooid en Don Ottavio was zelfs slecht. Het viel mij op dat ik nog nooit zo weinig geklap had gehoord. Enkel bij de entr'acte en het einde. Geen staande ovatie voor de cast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Al bij al een geslaagde avond en leuk wederzien van een oude vriend !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p.s. Ik hoop dat ik niet te veel schrijffoutjes heb gemaakt want ik ben op iets te veel gin tonics getrakteerd !

Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+