Fest 2014 - Moeial TV

Twee weken geleden was ik weer aanwezig op FEST. Dit is een kleinschalig maar zéér interessant filmfestival in Portugal. In een surfstadje naast de oceaan organiseert Filipe Pereira en zijn leger aan helpers nu al een tiental jaar deze film- en masterclass bonanza.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vergeleken met 4 jaar geleden, toen ik voor het eerst hier naar toe kwam, is het festival matuur geworden. De organisatie verloopt vlotjes en de branding is overal aanwezig.

De sprekers zijn nog steeds van hetzelfde niveau. Zo kwam bijvoorbeeld de monteur van Slumdog Millionaire & Les Miserables een les geven.

Mark Webber en zijn vrouw Teresa Palmer kwamen hun nieuwe film The Ever After voorstellen en beide hebben ook nog een masterclass gegeven. De twee waren trouwens zeer toegankelijke en lieve mensen moet gezegd worden !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Normaal gezien kwam Tom Stern een les geven in cinematografie, ik keek hier enorm naar uit maar door stakingen bij de vliegmaatschappijen in Frankrijk is hij niet tot Portugal geraakt, Jammer !

Ook dit jaar heb ik weer fantastische mensen ontmoet en met pijn in het hart moest ik een dagje vroeger vertrekken om De Moeial's TV debuut te maken. 

Morgen staat er een nieuwe sectie op de website van De Moeial met filmclipjes. En dat is een primeur voor Belgische studentenbladen. Veto, you have been warned. 

Onze hoofdredacteur, Stephanie Romans nam de taak van reporter op zich terwijl ik het beeld verzorgde en mijn vriend Lander brants in de bres sprong voor het geluid. Deze laatste ken ik van mijn opdracht in Strassbourg en was blij om nog eens met hem samen te werken. 

MoeialTV from Ken Sody on Vimeo.

Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+